Agenda en Misintenties

9.00 uur, Hapert, Steunpunt

Woensdag 23 oktober
9.00 uur, Casteren, Kerk, Gebedsviering
  Wim Hospel (vanwege sterfdag)

Donderdag 24 oktober
9.00 uur, Hoogeloon, Steunpunt, Gebedsviering

Vrijdag 25 oktober

Dertigste zondag door het jaar

Petrusklepel
Een goede vriendin van mij had laatst een goed gesprek met een psycholoog. Ze heeft al sinds haar jeugd het gevoel 'er niet bij te horen'. En daar spande ze zich per gevolg juist heel erg voor in. Met als gevolg dat ze daarin vast bleef lopen. De psycholoog stelde haar de vraag: 'Waaróm moet je erbij horen?' Dat kwam áán. Het was een ogenblik van inzicht, een doorbraak. Ze hóefde er niet bij te horen. Het bleek alleen dat ze voor haar kinderen dat nare gevoel op afstand wilde houden, zodat zij niet in dezelfde situatie terecht zouden komen. 'Erbij horen' is even aantrekkelijk als onwerkelijk. Want wie bepaalt wanneer je er wel of niet bij hoort? Mensen kunnen elkaar in dit opzicht veel leed aandoen. Toch is het ergens bij willen horen ook een keuze. We zijn meer dan een slachtoffer. Erbij willen horen is eigenlijk al een teken dat je er niet bij hoort, dat er geen hechte band is met iemand of met een groep. Want als die band er wel is (liefde), dan hóór je er al bij. Dan nemen mensen je zoals je bent. Sterker nog: ze vinden je mooi zoals je bent. En díe mensen zijn kostbaar in ons leven. Er is een term bedacht voor mensen die bang zijn ergens niet bij te horen: FEAR OF MISSING OUT. Ik kwam het tegen in een artikel over gameverslaving onder jongens. Ze moeten om de zoveel minuten even met hun spel bezig zijn. Anders verliezen ze punten. En ze willen de andere spelers niet in de steek laten. Het mechanisme achter deze spellen richt zich op positieve waarden: ambitie, solidariteit, avontuur. Maar toch kan er een giftige cocktail ontstaan waardoor jongeren zich helemaal kunnen verliezen in de virtuele wereld. Een moeder vertelde hoe ze daarmee omging. In de nacht was haar zoon weer eens aan het gamen, terwijl dat niet de afspraak was. Ze zette de hoofdschakelaar om. Als praten op een bepaald moment niet helpt, moet je daadkrachtig zijn. Niet omdat je niet wilt dat je kind er niet bij hoort, maar omdat je van hem of haar houdt. Wie zijn kind leert dat het niet erg is om ergens niet bij te horen of aan mee te doen, met alle worstelingen vandien, maakt het mogelijk dat hij of zij gaat horen bij de mensen die zichzelf durven zijn. En de goede God ziet graag zulke mensen. Geen mensen van angst maar van liefde.

Pastoor Schilder

Eucharistievieringen

Zaterdag 26 oktober
  17.30 uur, Bladel, Kerk H. Petrus' Banden
  19.00 uur, Hoogeloon, Kerk H. Pancratius (Gemengd Koor)
  19.00 uur, Netersel, Kerk HH. Antonius en Brigida, Gebedsviering

Zondag 20 oktober
  9.30 uur, Casteren, Kerk H. Willibrordus
  11.00 uur, Bladel, Kerk H. Petrus' Banden (Kinderen)
  11.00 uur, Hapert, Kerk H. Severinus

MISINTENTIES

Bladel (zaterdag):
René en Judith Huijbregts (vanwege sterfdag René)
Rian Huijgens

Bladel (zondag):
de overleden ouders Nol en Pieta van Ham-Dankers en hun overleden zonen Gerard en Henk
de overleden familie van de Vliet-Vermeulen en overleden familieleden
Wim Meulenbroeks, Theresia Meulenbroeks-Swalen en overleden familieleden
de overleden ouders Bert en Paula Coppens-Esser, hun kinderen Jan, Annie, Pierre en Willie
voor een bijzondere intentie

Casteren:
Jan van de Wijdeven
Wim Hospel (vanwege sterfdag)
Harrie Corstiaans en Mien Corstiaans-van de Ven

Hapert:
Jacques Geboers
Kees Castelijns
Fried Rijkers

Hoogeloon:
Piet en Marie van Beers-Wouters
Bert Gooskens
Overleden ouders Janssen-van Dreuten en zoon Jan
Overleden familie Goossens-Beex (f)
Jan Michiels

Netersel:
Voor het welzijn van de parochie

Week van 2 oktober tot en met 1 november

Maandag 28 oktober

Dinsdag 29 oktober
9.00 uur, Hapert, Steunpunt

Woensdag 30 oktober
9.00 uur, Casteren, Kerk, Gebedsviering

Donderdag 31 oktober : Vooravond Allerheiligen
9.00 uur, Hoogeloon, Steunpunt, Gebedsviering, Vervalt!
19.00 uur, Hoogeloon, Kerk (Gemengd Koor)

Vrijdag 1 november : Allerheiligen
9.00 uur, Hapert, Kerk
19.00 uur, Bladel, Kerk (Plena Laetitia)

Mededelingen
- Wij willen u vragen tijdig uw misintenties door te geven (minimaal 14 dagen van te voren) aan het parochiekantoor:
Sniederslaan 48, 5531 EL Bladel, telefoonnummer 0497-387618 of e mail adres kantoor@parochiepetruspaulus.nl
- Het parochiekantoor is dagelijks geopend van 9:00 tot 12:00 uur, gesloten op feestdagen.
- Let op: als u een misintentie opgeeft gaat u akkoord met publicatie tenzij u anders aangeeft.
- Als u een misintentie opgeeft wil u dan bij de opgave vermelden in welke kerk deze gelezen dient te worden?
- Voor misintenties voor het weekend in Bladel graag ook aangeven of de intentie voor zaterdag of zondag is.
- Bij opgave van een misintentie graag uw telefoonnummer vermelden zodat wij indien nodig navraag kunnen doen.

- Vanwege het Hoogfeest van Allerheiligen is er in Hoogeloon een gezongen Mis op de vooravond, donderdag 31 oktober, om 19.00 uur. Op de feestdag zelf, vrijdag 1 november, is er een stille Mis in de kerk van Hapert om 9.00 u en een gezongen Mis in Bladel om 19.00 u.
- Op zaterdag 2 november vervalt de avondmis in Bladel van 17.30 uur vanwege de Allerzielenviering voor heel de parochie om 12.00 uur in de kerk van Bladel, waarbij de overledenen van het afgelopen jaar worden herdacht.
- De ochtendmissen in Bladel om 8.00 u vervallen voorlopig, totdat de pastoor weer helemaal hersteld is.