Doopvoorbereiding en Heilig Doopsel

Van harte welkom als parochiaan om uw kind te laten dopen! Het is de eerste stap van het christelijk leven. Een vreugde voor de familie én voor de parochie.

De aanvraag voor een doopviering gebeurt telefonisch of per e-mail via het secretariaat:
Sniederslaan 46, Bladel
t. 0497-387618
e. kantoor@parochiepetruspaulus.nl

Wilt u bij het kiezen van een doopdatum rekening houden met de doopzondagen?

De doopzondagen zijn als volgt:
Bladel: Derde zondag van de maand om 13.00 uur.
Casteren: Eerste zondag van de maand om 13.00 uur.
Hapert: Tweede zondag van de maand om 13.00 uur.
Hoogeloon: Vierde zaterdag van de maand om 16.00 uur.
Netersel: Elke derde zondag van het kwartaal om 13.00 uur.

Onze voorkeur gaat er naar uit dat u kiest voor de kerk in het dorp waar u woont. Daar zal uw kind waarschijnlijk ook zijn of haar Eerste Communie doen. Het is wel mogelijk om te kiezen voor een andere kerk (Bladel, Casteren, Hapert, Hoogeloon of Netersel).

Als er meerdere kinderen op één datum gedoopt worden, is de doopviering gezamenlijk.

Als er bijzonderheden zijn waar we rekening mee moeten houden, wilt u die a.u.b. melden bij het secretariaat?

Elke eerste woensdag van de maand is de doopvoorbereiding - voor beide ouders - in de pastorie van Bladel, van 20.00 tot 21.15 uur. Daarbij mag u het ingevulde doopformulier meebrengen. Er wordt uitleg gegeven over het Doopsel en u kunt de onkosten voldoen (€25,00). Ook als er al meerdere kinderen uit uw gezin bij ons gedoopt zijn, ontvangen wij u graag op deze avond!

U kunt het doopformulier hier downloaden:
Aanmelding dopeling - Klik hier voor de download , Microsoft Word document, 124 kB

Graag tot ziens!

Het pastorale team