Pastoor Kees Bertens

Pastoor Kees Bertens is geboren op 1 april 1942 in het dorp Enschot, nu onderdeel van de gemeente Tilburg. In het gezin waarin hij opgroeide zijn 6 kinderen, 3 zonen en 3 dochters, waarvan pastoor Bertens de tweede oudste is. Pastoor Bertens was misdienaar in de parochie van Enschot en hij wist al vroeg dat hij priester wilde worden.

Na de lagere school ging hij naar het klein seminarie Beekvliet in Sint-Michielsgestel. Daarna is hij voor het vervolg van de priesteropleiding naar het groot seminarie in Haaren gegaan. In het kader van de opleiding heeft pastoor Bertens een stage in de dekenale parochie van Nijmegen gedaan.

Op 20 mei 1967 werd hij door Mgr. Bluyssen tot priester gewijd. Zijn eerste benoeming werd kapelaan van de parochie Eersel. Daar heeft hij 15 jaar gewerkt met o.a. de Stichting Jeugdbelangen. Tevens gaf hij als catecheet onderwijs aan de pastoor Aelen-MAVO. Op 16 oktober 1982 werd hij als pastoor van de parochie Bladel geïnstalleerd en 2,5 jaar later op 3 maart 1985 werd hij geïnstalleerd als pastoor van de parochie Netersel. Pastoor Bertens is lid van het Kathedraal Kapittel.